Testiranje rada sistema

TESTIRANJE RADA SISTEMA

Kako bi sistem hlađenja u Vašem vozilu radio besprekorno i punim kapacitetom, sve komponente rashladnog sistema moraju biti tehnički ispravne. Da bi sve radilo optimalno potrebno je uraditi testiranje rada sistema u vozilu.

Šta čini auto klima sistem vozila

Auto klima sistem čini:

  • Kompresor
  • Kondenzator
  • Ekspanzioni ventil
  • Isparivač
  • Cevi sistema

 

Testiranje rada sistema - najčešći problemi sa klima sistemom

Najčešći problemi nastaju zbog curenja i gubitka gasa, havarisane instalacije, cevi, creva, kondenzatora i sl., ali nisu retki kvarovi ni na kompresorima, ekspanzionim ventilima, presostatima, senzorima i sl.

Ukratko ćemo objasniti neki od problema koji se mogu javiti u radu klima sistema.

Problemi kod kompresora: Curenje ulja ili freona, jak zvuk (buka), nepravilan rad ili prestanak rada su indikacije da je potrebno proveriti ispravnost kompresora, isti se tada može servisirati a u najgorem slučaju da se uradi zamena (naš tim će preporučiti koja je vrsta popravke u ovoj situaciji isplatljivija).

Problemi u radu kondenzatora su: začepljenje, curenje, cevi koje su korodirale ili su oštećene što utiče na problematičan rad klima sistema.

Problemi kod ekspanzionog ventila: Ukoliko je ventil neispravan isti više ne reguliše pravilno temperaturu klima sistema. Tada dolazi do povećanja temperature u unutrašnjosti vozila.

Problem sa isparivačem utiče na loše performanse klima sistema u vozilu. Ukoliko ne može da se ukloni vlaga na staklu ili da u zimskom peridu ne može da ukloni vlagu sa stakla i prozora potrebno je isti da se zameni.

Problem kod cevi: Najčešči uzroci mogu biti havarija ili korodiranost cevi koje prouzrukuju curenje ulja ili freona.

Naše stručno osoblje Eco Motors-a, konstatovaće kvar (ako ga ima), dati najbolje rešenje, uspešno i brzo ga ukloniti.

Eco Motors servis stoji na raspolaganju svojim klijentima radi provere ispravnosti auto klima sistema.

Možete nas pozvati ili nas kontaktirati putem mejla, a mi ćemo vam vrlo brzo odgovoriti i zakazati proveru auto klima sistema.

testiranje rada sistema Eco motors - Beograd

za više informacija