Profesionalno poliranje farova

PROFESIONALNO POLIRANJE FAROVA

Eco Motors vam nudi profesionalno poliranje farova, kao i zamenu svih vrsta auto-sijalica renomirane marke OSRAM.

 

ZAŠTO SE RADI POLIRANJE FAROVA?

 

Poliranje farova se radi iz nekoliko važnih razloga:

  • Poboljšanje vidljivosti
  • Estetski izgled
  • Dugotrajnost farova
  • Ekonomska efikasnost
  • Ekološki razlozi

 

Poboljšanje vidljivosti: Vremenom, farovi se mogu izložiti različitim štetnim faktorima kao što su sunčeva svetlost, prašina, kiša, so, hemikalije i kamenčići na putu. Ovi činioci mogu uzrokovati oksidaciju, matiranje i stvaranje sitnih ogrebotina na površini farova. Poliranjem farova uklanjaju se ove nepravilnosti, poboljšava se svetlosni snop i povećava vidljivost na putu, čime se smanjuje rizik od nesreća i nezgoda, posebno pri vožnji u noćnim uslovima.

Estetski izgled: Oksidacija i matiranje farova mogu značajno narušiti estetski izgled vozila. Poliranjem farova obnavlja se njihov sjaj i originalni izgled, čime se poboljšava i doprinosi izgledu cijelog vozila.

Dugotrajnost farova: Redovno poliranje može produžiti životni vek farova. Uklanjanjem oksidacije i matiranja s površine farova, smanjuje se rizik od daljnjih oštećenja i produžava se njihova funkcionalnost.

Ekonomska efikasnost: Umesto zamene farova, poliranje je obično jeftinija opcija za obnavljanje izgleda i funkcionalnosti farova. Zamena farova može biti skuplja, posebno ako se radi o modernim automobilima s sofisticiranim LED ili xenon farovima.

Ekološki razlozi: Zamena farova može generisati otpad i zagađenje okoline. Poliranje farova, s druge strane, obavlja se na postojećim farovima bez stvaranja otpada, što može biti ekološki prihvatljivija opcija.

Međutim, važno je napomenuti da će poliranje farova vremenom postati manje efikasno jer se oksidacija može ponovno pojaviti. Ako je oštećenje farova ozbiljno, ili se vidljivost znatno smanji, preporučuje se zamena farova kako bi se osigurala potpuna i trajna obnova svetlosnih elemenata na vozilu.

Nakon poliranja, farovi će Vam izgledati kao novi, a vožnja noću ponovo zadovoljstvo.

Profesionalno poliranje farova Ecomotors Beograd

za više informacija